Categorii
Diverse Înscriere Clasa pregatitoare

Clasa pregătitoare

Calendar înscriere:

Inscriere C P

Prezentare

Fiecare părinte își dorește să ofere copilului său posibilitatea de a învăța într-o instituție de învățământ, unde aptitudinile și calitățile lui să se dezvolte, fiind atent îndrumat de cadre didactice bine pregătite și care își desfășoară activitatea cu dăruire. 

Clasa pregătitoare face parte din învățământul obligatoriu și reprezintă startul pentru o atitudine deschisă și pozitivă față de școală. Aceasta are rolul de a pregăti elevul pentru învățarea specifică, în primul rând a clasei I, dar și pentru următorii ani de școală.Acomodarea cu mediul școlar se face într-un mod prietenos; principalul context de învățare fiind jocul – activitate specifică vârstei. 

Spațiul școlar

 În instituția noastră veți găsi un mediu educațional care încurajează inițiativele, stimulează capacitățile de dezvoltare ale copilului și creează premisele succesului. Clădirea unde își vor desfășura cursurile oferă condiții foarte bune: clase luminoase, mijloace didactice și mobilier modern, grupuri sanitare adaptate micilor școlari. 

Clasa pregătitoare reprezintă un câștig pentru copii, o trecere uşoara de la grădiniță la şcoală, un „drum” pe parcursul căruia copiii învață să comunice, să experimenteze și să facă lucruri practice. 

Este important ca părinţii să fie informaţi şi să înţeleagă modul în care şcoala este organizată, care sunt metodele de predare şi care sunt regulile interne. Dacă părintele este confortabil cu alegerea făcută, şansele copilului de integrare în acest mediu cresc foarte mult. 

CE ÎNVAȚĂ COPIII LA CLASA PREGĂTITOARE  

Copiii din clasa pregătitoare au un program lejer și materii care le vor face mai ușoară trecerea în clasa I. Ca discipline vor avea:

  • Comunicare în limba română (CLR)
  • Comunicare iîn limba străină – Limba franceză (LE) 
  • Matematică și explorarea mediului (MEM)
  • Dezvoltare personală (DP)
  • Arte vizuale și abilități practice (AVAP)
  • Muzică și mișcare (MM)
  • Educație fizică (EF)
  • Religie

VĂ AȘTEPTĂM CU DRAG ȘI VĂ URĂM MULT SUCCES! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.